Räkningar

Är alltid lika roligt att betala...eller inte. Men det är ju bara att betala och se glad ut.
Fredrik hörde av sig idag med och meddela att han inte kunde jaga till helgen. Lite synd hade vart jävligt roligt att jaga lite vildsvin med hund. Men va fan det kommer en säsong. Finns ju en del kvar att jaga än hare och räv jakt ska jag försöka att styra upp en dag. Sen ska det ju skjutas bort lite bävrar från marken som ställer till med otyg. Och Lo jakten får inte glömmas den ska bli spännande!

Sitter och grunnar på mina bilaffärer också. Ska byta bil men skulle behöva spara lite mer först. Men samtidigt ska jag köpa en ordentlig bur till Isac och det känns lite synd att köpa en nu och sen byta bil och behöva köpa en ny igen. Dom kostar ju trots allt en del. Det gör bilen också men den här gången ska jag köpa nått ordentligt som vara ett tag.
Har bestämt mig för en Volvo XC70 D5. eller Cross country som den också heter. Dels för att den är högre än vanliga bilar så jag kommer fram på dåliga vägar som jag ofta åker på. den har 4 hjulsdrift är ju också bra på dåliga vägar. Sen ska jag ha en diesel dom motorerna håller fan så mycket längre än bensinare.

Köpa bil är fan den sämsta investering man kan göra men man måste ju ha en. Och denna gång ska jag lägga lite extra och ha kvar den ett bra tag!

Nä nu får det bli lite tv innan det är sänga..

Go kväll


Färska spår

Idag har Isac spårat älg. Jag och Anders åkte på förmiddan ut till espenäs för att ta en skogsrunda med hundarna.
Förra veckan när vi var där såg vi mycket älgspår men inga färska. Idag däremot stötte vi ko och kalv framför oss och hur vet jag det då när jag inte såg djuren? Jo när vi följer spåren och ser rykande skit efter älgarna säger mitt jägarsinne att dom nyss var där =) Isac visade ett stort intresse på spåren och försvann ifrån mig i ca 2-3 minuter det kanske du inte tycker är så mycket men för en 5 månader gammal jämthund är det ett fint framsteg i jaktkarriären. Det är igentligen lite tidigt att låta hunden springa efter älg. Men jag ansåg att älgarna hade ett såpass långt försprång att det inte fanns nån risk för kontakt.
Anders hade som vanligt med sig labbarna men Lakriz fick sitta i bilen har är ju snart 14 år så det sliter hårt på han att vara i skogen. Men zeb var med och Isac gjorde allt för att busa igång honom och när han väl lyckades blev det bra fart på Zeb då blev det helt plötsligt otäckt ist för lille Isac.

Igår var det jobb för hela slanten. Nått så sjukt blåsigt var det nere i Kristinehamns hamn där vi för tillfället bygger 300m järnväg som det är helt fantastiskt brottom med. Isac fick följa med till jobbet. Han visade missnöje med att vara runt bullriga lastbilar och maskiner så han tillbringade större delen av dagen i bilen.

Ikväll får det bli tv och slappa tittar på Per morbergs matlagningsprogram nu i skrivande stund och börja känna ett visst sug efter mat. Ska ta och laga mig lite korv stoganof till kvällen och morgondagens matlåda.

simma lungt!


Kameran funka bättre idag.

Pytt i Panna

Har precis ätit lite kvällsmat.
Var inge sugen alls på att laga mat idag men jag måste ju laga till nått så jag har till matlåda.
Så pytt i panna blev lösningen när man är trött och sliten. Det är ju faktiskt gott men inte för ofta kanske som det kunde bli förr.
Känner mer och mer att det är nått som inte är rätt med kroppen. är orkeslös och trött fast jag sover som jag ska och äter som jag ska. Men det är klart tar inte kroppen upp nån energi av det jag äter så det ju inte konstigt att man blir slö. Men nu har jag iaf fått en kallelse till vårdcentralen för lite provtagning. hoppas nästan på att det ska va struma för det är ju relativt lätt att göra nått åt.

Helena var här ikväll med vi fixa det sista med bilderna och beställde hon verka nöjd så då får jag också va nöjd. Är ju trots allt bara en glad amatör. Men det är kul att ta lite seriösa kort också blir bra träning då.
Måste fixa en ny dator också så jag kan lägga in photoshop. Fick hjälp av bror med att putsa till bilderna den här gången.

Har påbörjat planeringen för vildsvinsjakt med Fredriks kopov också. Förhoppningsvis blir det nu till helgen eller nästa.

Nä nu ska vi se vad familjen simpssons hittar på sen får det fanimej bli sänga!

God Kväll!

Hundträning

Det blev ingen jakt idag. hade ställt klockan men när jag gick upp så insåg jag att det var blåsigt ute och det är rätt värdelöst att jaga med drivande när det blåser. Som sagt så är det ju en bra bit att åka och jag misstänker att det blåser ännu mer där.
Så jag gick och la mig igen och sov nån timme till. Kan va bra och sova ifatt lite inför arbetsveckan.

Men det blev lite skog ändå idag tog med mig Isac till skogen för lite skogsträning. Anders följde med och medsig hade han zeb och lakriz två labradorer som Isac tycker det är kul att busa med.
Vi gick en bra stund i skogen och stannade ibland för att se Isac söka ut mer och mer. Tillslut var han utom synhåll nån minut och det tyder på framgång och att han börjar bli lite tryggare. Det är roligt att se att han hela tiden söker kontakt med mig även om han bara är 20-30 meter ifrån mig.

Vi tränade lite inkallning Anders höll i Isac och jag gick ifrån en bit så dom inte kunde se mig. Jag huka mig ner lite bakom några granar och kallade in Isac. Första gången kom han som en kula men sprang förbi mig och sedan tillbaks till Anders men sen kom han en andra gång och letade då lite extra och hittade mig.
Andra gången var det som om han fattade lite mer vad vi höll på med så då sökte han i vind efter mig och hitta mig. Måste börja lägga lite spår så han lär sig att få ner snoken i marken lite.
Men jag är mycket nöjd med dagen och nu ligger Isac i soffan och toksover.
Om en stund ska vi åka hem till plugg och äta gås från höstens jakter.  Då får han busa lite med den irlänske varghunden Moorse. Rätt skaplig storleksskillnad där hehe.
Hade med mig kameran men lyckades med bedriften att få alla bilder suddiga så jag lägger ut nått nästa gång ist.

Ha det gott alla!

Dagens jakt

Imorse var jag förvånadsvärt pigg när jag rattade bilen österut mot örebro och sedan julita.

Hasse var nervös att vi skulle komma försent om vi åkte halv 7 så jag plocka upp han strax efter 6 och sedan bar det iväg. Och självklart var vi där en halvtimme förtidigt men det gjorde det samma för då kunde jag rasta Isac ordentligt eftersom skulle få sitta i bilen mest hela dagen.
Vädergudarna visade sig på sina bästa sidor, 3- klart, vindstilla och ett skarpt före gjorde att vi hade en fin dag att se fram emot. Dom andra anlände och vi samlades i mathuset för lite socialt ljug. Det kan tilläggas att där vi jagde idag är alltså kalkbrottet i forsby. Ni som nån gång åkte till sthlm via arboga har kanske funderat på vad linbanan med sina stora hängade "grytor" är till för? Jo i kalk brottet där vi skall fördriva dagens jakt lasta man "grytorna" med kalk för vidare transport till köping. men den är sedan länge nedlagd.

Kjell våran jaktledare gick igenom taktiken och delade ut pass. Strax före 09.00 var vi alla på plats och dom med kulvapen placerades lite strategiskt vid ett gärde. Lagomt som jag satt mig tillrätta på ryggsäcken smäller det ett skott och jag konstaterar att det var ett kulvapen som brann av. Några sekunder senare kom skott nr 2 och ulf meddelar på radion att han skjutit på ett rådjur som han uppfattade var skadat. Men han sköt på ett igentligen oförvarbart avstånd så han trodde att han missat. Kjell och hundägaren som ännu inte hunnit släppa bestämmer sig för att vänta en halvtimme innan dom släpper hunden ifall djuret var påskjutet.
Efter en strid ström av söl på radion konstaterar ulf och bengt att djuren var påväg upp emot hasse. Och mycket riktigt så hörs hans drilling ljuda och ett bock kid biter i gräset.

Kjell och hundföraren går ner till hasse och kontrolerar det hela. och släpper sedan hunden men den lider visst av åksjuka och håller sig på en arms avstånd från husse. Bengts wachtel fick gå med och den får upp nått men vad är ovisst. Nu har det väl gått ca 2tim efter att vi ställt oss på pass så Kjell bestämmer att vi tar en fika och grillar lite innan vi släpper dagens stjärna drevern Buster en andra gång.

Buster som var lite blyg matades med korv och smörgås och fick lukta lite på hasses rådjur. Svansen gick på högsta växeln så det var dags att släppa.
Vi ställde ut oss på nya pass. Jag stog i kanten av en inäga och en rågång. Buster får upp och musiken strömmar bland granarna. Drevet går rakt mot mig jag gör mig beredd och har fokus i rågången. Efter ca 5 minuters drev kommer en räv som en kula genom rågången dock på 100m så med min hagelbössa kan jag glömma ett skott.
Strax efter kommer buster men släpper i rågången och går tillbaka.

Mycket mer än så blev det inte idag. Men imorgon ska buster släppas på nytt kanske blir det mer fart då. är osäker på omjag ska åka det är ju ialla fall 20mil fram och åter. Men just nu lutar det åt att jag åker!Drevern BusterHela gänget.

Fredag

Fredag igen...veckorna rullar på fort. upptäkte att det fortfarande var ljust ute idag när jag åkte hem från jobbet.
Och det är inga fel att ljusare tider är på ingång!

Är lite seg idag varit en hård vecka..men nästa vecka blir nått i hästväg. Då blir det hårdköra hela veckan + helgen och ev nån natt. och så ska det komma snö på det också kan bli tufft att få ihop det.

Men nu är det helg och imorgon ska det jagas. fan så gött hoppas det är mycket rådjur inne på markerna och nån gris kanske.

Blir till att lägga sig tidigt ikväll är ju en bit att åka ner till julita och jag ska va där 08.00 så det blir att börja hämta upp folk vid 6 snåret. tidigt som skam igentligen men det är det värt för jakt är livet!

Nä nu blir det att bädda ner sig i soffan..ska glo på nån ny film bangkok dangerous tror jag den heter.

Trevlig helg!

Vara sin egen läkare?

Ska man behöva vara sin egen läkare? har många gånger försökt att få bukt med min vikt. Har alltid varit smal som en sticka och frågat läkare efter läkare vad man kan göra åt det.
Svaret man får är alltid du är sån inget att göra åt var glad att du är smal. Man blir liksom inte tagen på allvar.
Man säger ju inte till nån men va tjock du är. Men det är tydligen helt ok att säga men va smal du är. Det är lika förnedrande men det fattar inte folk.
Har så många gånger mått dåligt för min vikt och försökt ta tag i saken med gym och kosttillskott men det där med gym är inte min grej lyckas aldrig hålla på nog länge.

Nu har jag gjort ett nytt försök med att lägga om kosten äter mer fett nyttigt fett alltså och mer mat äter lagad mat 3 ggr per dag + mellanmål. Men så besviken jag blev när vågen efter 2 veckor visar -4kg!! halt galet.
Jag prata med en tjej om saken och hon sa att det kan vara nått med sköldkörteln. Så jag googla på det och hitta mycket intressanta saker.

Den styr visst nått hormon som i sin tur styr ämnesomsättnigen som förmodligen är på tok för hög på mig.
Det visar sig i olika symtom som: Och dom i fet text upplever jag.
Så kanske dags att gå till läkaren med en egen framställd diagnos.

Möjligt att detta är ett steg i rätt riktning för mina mål om att öka i vikt. Den som lever får se.

· Snabb hjärtrytm

· Skakningar, speciellt på händerna

· Muskelsmärtor, muskelsvaghet

· Viktminskning, trots ökad aptit

· Rastlöshet, nervositet, ångest

· Koncentrationssvårigheter

· Trötthet

· Sömnproblem

· Svettningar, värmeintolerans

· Ögonbesvär

· Diarré

· Menstruationsrubbningar

 • Struma (förstorad sköldkörtel

seg måndag

riktig seg måndag idag...var just inge trött igår så jag la mig försent och var otroligt trött i morse. Men Isac var nog ännu tröttare hehe den lille krabaten får man bära ur sängen.
Seg dag på jobbet också hände just ingen bara en massa tjäle att bryta.

Det blåser storm ute dundrar i hela huset. Alla löv som blåser runt ska jagas och helst ätas upp och Isac får bestämma.
Fick se ett skogsskifte som var till salu...måste säga att jag blev sugen men efter granskning av karta och höjdkurvor grusades planerna. Det var mer eller mindre ett berg som averkats. Alltså inget att ha! Får hålla ögonen öppna om det dyker upp nått mer.

Ringde sigge och drog igång maskineriet inför helgens jakt. Rådjur och gris i katrineholm. Ska ta med Isac så jag får stå för bilen. Det skulle visst komma nån drever från göteborg och sätta fart på rådjuren ska bli kul att jaga med drivande igen.

Nä dags att åka till könsum och inhandla lite krubb...tror Isac ska få va hemma så han vänjer sig med att vara lite själv har blivit dåligt med den träningen.

Go Kväll

Nu var det längesen...

Jag skrev nått här. Men det har hänt en hel del sen jag skrev senast.

En st jämtvalp har köpts. Isac flyttade in hos mig 17 okt sen dess har det varit full fart.
Man kan ju lungt säga att livet har förändrat sig från att ha varit ensamstående till sambo med hund.
I början var det rätt mycket jobb, eftersom jag bor på tredje våningen så blev det en hel del spring i trappor för lille isac behövde kissa ungefär en gång i halvtimmen.
Men allt eftersom han blev äldre blev också springet mindre.
Nu till veckan blir han 20veckor och allt har flutit på väldigt bra hitills. inte en pryl sönderbiten och han håller sig relativt lugn i lägenheten.

Han har vart med på årets älgjakt och fått nosa lite på älgarna som skjutits. När han var 9veckor flög han på en älgkalv och luggade men när vi för ett tag tag sen sköt en ko var han mer rädd och lite nyfiken. Känns som att det kan vara lite bra att han inte är för het på gröten.

Sen till råga på allt så har ju jag fått skjuta min första älg iår!! det tog ju bara 6 år av väntan...konstigt att man inte gett upp. men jakt är ju så fantastiskt för det handlar ju inte bara om att skjuta det är ju så mycket mer.

Idag tog Isac och jag en tur till skjutbanan tänkte kolla om det är nån skjutning på g så man kan åka dit och skott träna han lite.  Men det framgick inte hurvida det var nån skjutning eller ej.

Nu ska vi ta kvällrundan i vinter rusket men det bryr inte Isac så värst mycket han har fullt upp med flygande löv och ettriga terriers.


Isac 8veckor

RSS 2.0