16 Augusti

16 Augusti är för oss jägare som julafton för små barn.
Det är då jakten börjar igen på allvar. Nu kan man ju med bättre tillgång jaga vildsvin året runt men då vill det till att man har mark för det.
Men för min del skulle det bli Bockjakt som det är premiär på den 16:e
Jag laddade hemma på fredag kväll och var riktigt taggad för att åka ut i gryningen. Och vad händer jo jag försover mig besvikelsen är ett faktum. Hade ställt klockan på halv 5 för att gå upp och käka en rejäl frukost. Istället vaknar jag av mig själv kl 7. Jag haffsade ihop termos och nån macka och gav mig iväg rejält irriterad.
Väl på pass kände jag mig inte tillfreds, hade ju väntat så och se blev det såhär jag som aldrig har försovit mig aldrig till jobb och absolut aldrig till jakt!
Jag satt på passet i några timmar innan jag gav upp och gick och plocka svamp istället.

På väg hem i bilen ringde jag Peter för att kolla av om han skjutit nått. Han hade sett ett tiotal rådjur varav 4 bockar ett gäng vildsvin och nån älg. Han hade med andra ord haft mer action än jag men han valde att sjuta en räv ist vilket är helt rätt när chans ges! Jag berättade om min misslyckade jakt dag och det slutade med att han bjöd mig för allround jakt hos honom. Vildsvin och bock skulle jagas, dom små ligistsvinen har bökat sönder hans åker så att skjuta undan några vore bra.

03:00 ringde klockan då jag gick upp för att äta frukost och gjorde mig sedan klar vi skulle träffas 04:00
Idag kändes det mycket bättre och jag var taggad till tusen mycket för att det fanns chans att skjuta vildsvin.
Jag träffade Peter på gårdsbacken i mörkret vi laddade och smög sedan sakta vägen ner till gärdet. Väl framme scannade vi av gärdet i mörkret med kikarsiktena och helt plötligt small det en meter ifån mig, det var inga mil att gårdagens kräftskiva hamnade i byxorna. Peter hade fått sett en grävling på 10meters håll och gav denne en duning.
Jaha sa jag nu är det väl kört för nått annat vilt. Men enligt Peter var det ingen fara vi satte oss i kanten av gärdet med en ensilagebal som skydd. Klockan var halv 5 när vi satte oss på pass Peter hade gjort klart att vi skulle ge oss vid halv 7,dom brukar komma fram strax efter 5 sa han och jag spanade spänt ut i mörkret.

När klockan närmade sig 6 hade vi inte sett ett levande väsen och jag började misströsta att även denna gång gå lottlös. Peter hade nån teori att en lokatt hade dragit över marken vilket resulterade i att djuren var skygga. vi småpatade lite och när klockan var 20 över sex sa Peter att om 10 skiter vi i det här. Jag suckade för mig själv och insåg att jag inte skulle få se nått idag heller. Men så nån minut senare stod bocken bara där brevid oss på 35 meter och vädrade. Jag viska till Peter och han sa den är lovlig skjut om du vill. För varje stavelse han sa ökade min puls ett snäpp. Jag väntade in att den skulle röra på sig så jag kunde lägga an. Jag hade både peter och bocken på min vänstra sida vilket resulterade i att peter hade sitt huvud i höjd med min pipa. Bocken stannade upp jag sikta väl och i ögonvrån såg jag hur peter skyndsamt satt händerna för öronen, det kan tilläggas att sitter man med huvudet 2 decimeter från pipan på en jaktladdad 30-06 så smäller det rätt bra. Själv hörde jag aldrig smällen bocken rörde sig inte en tum den föll i skottet och jag med bultande hjärta kunde se att den nog inte skulle rusa heller. Peter Grattulerade min första bock och jag var självklart mycket nöjd och adrenalinstinn. Skottet hade tagit i både hjärta och lungor utan att förstöra bogen nått nämdvärt ett perfekt skott helt enklet, men med en ensilagebal som stöd så ska det träffa där man siktar också.
Jag fick en snabb anvisning om urtagning och sedan passade jag djuret själv.

Jag ringde pappa och meddelade att jag var påväg hem med arbete. Han hjälpte mig att flå och jag tog reda på trofén som minne av min första bock, ingen jätte men en jämn och fin 4 taggare. Klockan 10 var allt färdigt och jag kunde åka hem och sova ifatt lite av den missade nattens sömn.

Efter Mycket misströstande blev det en lyckad jaktdag!


Putte i parken

Det har blivit några tysta somrar efter att stranddagarna la ner sin verksamhet.
Men nu har Niklas Lagerstam och hans crew sett till att vi karlskogabor får en del av festivalsverige.
Jag är imponerad av det utbud lyckats boka in tunga namn som Håkan Hellström Turbonegro The soundtrack of our lives och där till en hel drös med bra artister!

Håkans framträdande var magiskt sjukt bra och vilken publik!
Idag på förmiddan var jag ner och såg Hoffmaestro & Chraa. Ett helt underbart liveband med en energi som får duracell kaninen att blekna! Synd bara att en ond hals gjorde att i´m not leaving you now kunde sjungas fullt ut. Jag skulle vilja påstå att det är en av universums bästa lovesong!

Nu är det dags att ladda om för sista kvällen på festivalen ikväll ska bla Neverstore, Soilwork Mustasch ses.

En rapport från kvällen kanske dyker upp imorn eller vem vet inatt och andan faller på.

RSS 2.0