EXTRA EXTRA!!!

Stopp pressarna!  kalle kula och smulan smörsopp har förlovat sig! Vad fan är det att sätta in extra nyhets program bara för att wicktoria och daniel har förlovat sig? Det är allt lite överdrivet är dom så mycket mer än vi andra?
Det är rätt onödigt med monarki igentligen dom har ju ändå inget att säga till om. Det enda vettiga kungen sagt på länge är att vi bör skjuta varg det ska han fan ha medalj för!

Nä nu blev det lite för många svordommar nu får jag allt lugna ner mig lite.
Ojoj nu har jag sprungit i bilaffär i en hel vecka och dividerat om priser men efter många om och men så kom vi överäns sånär på en tusing. Men nu står iaf kryss 70´n på parkeringen och glänser.

Får snart ta den på en första långtur. Ska åka upp till bror i falun vi ska planera årets fiskeresa. Som i år igen lutar åt jämtland glimån tror jag den heter iaf. Där finns det tydligen fisk så man kan blöta reven.

Promenad med Isac stundar...

I BE BACK

En helg ute i solen

Vilket fantastiskt väder det varit i helgen och är fortfarande i skrivande stund.
Har nyss varit ute och strosat runt nere vid näsets stränder. Isac var såklart med och han skötte sig mycket bra bland alla andra som tagit sig ut denna söndag. Det märks på Isac att han blir större och mognare. Nu kan man faktiskt möta andra utan att dom blir utskällda.

Efter att ha laddat upp på fredagkvällen vaknade jag tidigt på lördagsmorgonen. Jag hade gett mig fan på att göra en storstädning hemma flytta runt med möbler och verkligen städa av ordentligt. framåt lunch var allt klart och jag bytte om för en eftermiddag på isen i jockes stuga. Det skulle grillas korv minsann. Jag passade även på att ta bilderna jag pratade om tidigare men dom blev inte så effektfulla som jag hoppats på.
Lägger in några bilder nedan så får ni säga vad ni tycker om dom.
Besviken över våren

Isac älskar verkligen snö! Han plöjer fram och snön yr ikring honom. Det bästa han vet är att borra ner näsan i snön och sedan gå fram som en mullvad. Vad besviken han ska bli över att våren sedan kommer.
Fick en idé om en bild jag skulle vilja ta på Isac nu när det är pudersnö. Om jag lyckas kan det bli en häftig bild men jag jobbar ju under den ljusa delen av dagen så jag hoppas att vädret håller sig till helgen.
Men dom hotar med mera snö och det har redan börjat att mulna på lite söderut såg jag nu.

Lämna in bilen på verkstan idag med ska bli spännande å se vad slutnotan blir på. Det var en hel drös med fel som ska åtgärdas.

Nu är det tv stund.

Bowling och snöröjning

Tog en Paus från allt och klurade på mitt nästa drag i kampen om vikten.
Jag vet ju att om jag styrketränar så ökar jag i vikt men jag har på tok för dålig självdiciplin för att hålla igång träningen.
Nu ska en 100% ökning av kolhydratintaget provas. Äta som vanligt men mellan målen inta en gainer.

I fredags var det samkväm med jobbet eller vissa delar iaf. Vi som jobbar med att bygga ut Kristinehams hamn bestämde oss för att bowla efter jobbet och käka lite på puben. Arbetsledaren nappade direkt och stod för notan. Bara att tacka! Kul att jobbet vi gör uppskattas. Lördagen blev en stilla dag inne i soffan med en ljudbok. Arn - vägen till jerusalem fick det bli. Har ju sett filmerna men böckerna brukar vara bättre. Och visst är det bra men dock lite rörigt att hålla rätt på alla namn och ätter. Låg faktiskt i soffan hela dagen och kvällen med undantag att jag och Isac naturligtvis var ute och busade i snön.
Snön ja den har fullkomligen vräkt ner i sverige. Pratade med bror idag han hade fått 3-4decimeter härligt!
Eftersom jag gick och la mig förhållandevis tidigt för att vara lördag var jag hyffsat utvilad när jag blev utringd för snöröjning 06:00 imorse. Bara att masa sig ur sängen kränga på sig varselkläderna och ge sig av. Och så klart bjöd dagen på grininga gubbar som hyttade med nävarna när jag susade förbi deras pedantiskt nyskottade inafarter och med en sekunds verk ödelade morgonens arbete för dom.

Nu ett kapitel med arn innan kudden ska trynas.

Godkväll


Vårdcentralen

Ringde upp idag angående provsvaren. Och det var inte alls vad jag hade tänkt mig. Fan gör jag nu då...

Jag känner mig helt off idag har inget att skriva om. Inte mer än att bilverkstad = dyrt. Och helgens jakt = inställd.
Nä tar och sover på saken och kommer igen imorgon.

jakt och fiske

Kom nyss in från en långpromenad med doggen. Gick efter sjön som är isbelagd och inbjuder till vinterfiske.
Det var ett bra tag sen jag vinterfiska nu. Ja förutan i julas då när jag visa jocke hur man gör. Hehe han rycker och rycker men inget napp och jag drar upp abborrar ur hål som han gett upp. Han blir så frustrerad =)

Det skulle va gött med lite vår nu så man kan lägga i båten igen och fiska. Och så kanske man ska damma av flugfiske grejerna också. Får nog bli nått besök upp till bror och fiska lite. Vi hade en fin fiskesemester i norr förra sommaren.
Det är inte så mycket jakt kvar nu så man får börja tänka på fisket ist. Fast jag är grymt sugen på att jaga. Anders ringde idag och bjöd mig på räv och harjakt på jägartorpet funderar starkt på det men skulle behöva ägna lite tid åt Isac också förra helgen blev lite konstig.

Tittar på jakt och fiske nu på tv4+ Jag har väldigt svårt för den jakten Per morberg bedriver. Åka runt i hägn och på avstånd välja ut den finaste och sen smyga fram och skjuta inte mycket till jakt inte.
Troféjakt är inget för mig!

Fan slut på nått läsbart också men jag kan nog inte premunerara på fler tidningar blir lite dyrt. Och läsa en bok lockar just inget nu. Får lägga mig och bläddra i nått gammalt.

Godnatt


Östersund 2008 runt 4 på morgonen.

Försäkringar

Nu har jag suttit i telefonkö mest hela kvällen. Om jag blev nå klokare det vete fan.
Sålde pickisen idag så det var ju onödigt att ha den försäkrad längre. Och efter 20 minuters väntande sa dom att jag inte behövde säga upp den för det gick automatiskt ioch med ägarbytet. SUCK men när jag ändå hade dom på tråden så tecknade jag en personförsäkring som jag inte hade nån för jag blev lite osams med mitt gammla försäkringsbolag.
Vilka gamar dom blåser en på en massa pengar bara!

Inte bara jag som hade dispyter med försäkringsbolag idag. Hehe nån galning bestämde sig för att backen på bilen är en bra växel att köra på inne i stan. Pappa kom åkandes genom stan och fick stanna för en bil framför som plötsligt la i backen och backa på pappas bil. Den såg aningen tilltuffsad i fronten så frågan är om den är värd att laga upp igen.
Jaja det blev inga personskador iaf och inga hundskador för Isac var med i bilen.

Ja Isac är på sitt bästa humör ikväll och lever rövare. Men det gör man väl när man är barn.
 Var på vårdcentralen idag också och tog prover. Jag tror dom tappa ur mig all blod blev helt yr efteråt och sköterskan vägra att släppa iväg mig innan jag ätit en macka i labbet =) Nålar är inte min grej alltså!


Kaotisk helg

Det har varit en smått kaotisk helg. I lördags var jag och Helena i Örebro och shoppade. Det sprangs i helt fantastiskt många klädaffärer. Jag köpte dock inga kläder men Isac fick ett nytt halsband och en filt till bilen.

Sen hände allt väldigt fort och allt blev helt galet. När vi var påväg hem ringer mamma och är helt uppriven jag säger åt henne att lugna ner sig och frågar vad som har hänt.
Det visar sig att mormor som hade magsjuka blivit väldigt dålig och var påväg med ambulans för akut operation på USÖ.
Nån magsjuka var det inte stora kroppspulsådern i magen hade brustit. Läget var mycket kritiskt. Jag blev lite smått chockad och sa jag kommer på en gång. Men jag var mitt imellan Örebro och Karlskoga och en stund efter att vi lagt på möter jag ambulansen påväg in till usö. Det kändes helt sjukt att se blåljusen försvinna i backspegeln.
Min kusin som är ambulansförare hade fått larmet och det kändes skönt att han var med mormor.

Väl hemma började den långa väntan på besked om hur operationen gått. många tankar flög förbi och jag ställde in mig på det värsta men höll mig lugn för morsans skull. Klockan blev halv 11 på kvällen och vi hade inget hört än och jag var helt slut så jag gick och la mig. Tänke att hur det än går så kan jag inget göra så lika bra att vänta till morgondagen med att få besked.
Och imorse fick jag reda på att allt gått väldigt bra! av en slump så var europas bästa kärlkirurg på usö. Och dom gjorde operationen utan att söva för när man är 89 år så tar narkosen kål på en ist.
Var inne och hälsa på henne idag och hon verka förhållandevis pigg och skämta om allt som hon brukar.

Ni har en riktig krutmormor sa läkaren och det stämmer fan för det är förtsa gången på 72 år som hon är inlagd på sjukhus! Nu är det bara att avakta och se hur det går.

Ikväll har jag tagit en riktig långpromenad med Isac. Blev lite dåligt med aktivitet för han i helgen så han behövde springa av sig lite. Så nu är både han och jag trött blir till att ta kvällen nu.


RSS 2.0