hård helg

jobb jakt och jobb ha min helg förgyllts med. I fredags blev det en utryckning för att sanda villingsberg, satte mig i maskin och åkte iväg för några timmars sandning. Men allt gick inte bara som på en dans kom hem halv 2 på natten och med en viss ångest inför lördagens älgjakt. kom i säng runt 2 snåret och klockan ringde 3 timmar senare klockan 05:00 lördagmorgon. Bara att kliva upp och göra sig iordning men inför en älgjakt är jag alltid pigg!
Sigvard plockade upp mig vid 6 och vi styrde mot striberg. Roligt att dom bjöd med mig igen om man visar intresse så kanske man har en chans att komma med i jaktlaget nån gång kanske.

Vi var bara 4 stycken den här gången så det blev lite klurigt när vi skulle bestämma hur vi skulle passa av.
jag fick samma pass som förra helgen och jag var nöjd med det, ett bra torn att sitta i.
Efter ca en timme tog hunden hobbe upp och en halvtimme senare fick jag se nått som rörde sig ute på hygget.
Nått rörde sig hastigt och jag hann inte det var, jag tittade i kikarsiktet men kunde inget se. Tankarna for i huvet kan det ha varit en älg? vart blev den av? hur ligger vinden? efter en stund fick jag dock se vad det var, blev full i skratt när jag såg att det var 3 ekorrar som körde racerbana bland träden.
En stund senare när pulsen lagt sig igen fick jag i ögonvrån se en älg sväva förbi ljudlöst i trav över hygget, jävlar tänkte jag där kommer ju älgen och innan jag han få upp bössan var den utom synhåll. en minut senare kom hobbe efter men tappade och vände tillbaka till husse igen.
10 minuter senare small ett skott och antagligen sköt grannlaget älgen.
Nu satt jag bara och väntade på att kjell skulle blåsa av jakten, hade nu börjat frysa nått helt fantastiskt. Det dröjde en timme till innan dagens jakt var över, under tiden hade jag en hackspätt som sällskap den satt otroligt nog bara 2 meter ifrån mig och hackade lungt på sin kotte.

Trött och frusen somnade jag hemma på eftermiddan behövde nog sova igen en del. På kvällen snöade det och det var risk för plogning så jag förberedde mig på att få jobba en natt till, men snön övergick i regn och det blev snöslask av allt. Skönt att få sovmorgon på söndagen. På kvällen ringde tobbe och sa att vi skulle ta rätt på slasket  så det inte frös så söndag kväll var det bara att hoppa i arbetsbyxorna igen och ge sig ut. Blev en sen natt kom i säng halv 3.
 Var väl inte helt pigg imorse men tog mig en sovmorgon iaf till kl 9.

Kul när det händer nått på helgen =) nästa helg blir det nog jakt igen om vi blir nog många fick inbjudan även till nästa helg + att jag blev bjuden på rådjursjakt i julitta det ska bli riktigt kul att höra en hund driva rådjur igen!

En bild där älgen passerade förbi och försvann bakom träden.
image5 

söndagsmys

jaha då var det söndakväll igen helgen har gått otroligt fort. tog mig ut till skogen idag också men det blev till markerna i holmtorp. där jagar vi utan hund så jag fick agera hund idag =) tänkte att jag skulle plocka ut en älg så gubbarna fick skjuta lite. fick kontakt med älg ganska snart och efter 2 timmars fösande gick den tillslut ur markerna och jag kunde få en paus tog på mig på tok för mycket kläder för att gå på drev med! men jag satte mig i en fin glänta och tog av mig några tröjor passade även på att fika lite innan det var dags för nästa fös fick då ingen kontakt alls men såg mycket spår.

nä det är mycket roligare att jaga med hund en helt otrolig upplevelse att se hunden söka ut och jobba för att sedan ta upp och skälla fast älgen.
har funderat länge på att skaffa hund och nu är det nära har bestämt mig för att köpa en jämthund den är mångsidig bra på älg vildsvin och björn och en fin sällskapshund!
måste dock bearbeta far lite till så han kan vara daghusse kan inte ha en hund som sitter i en lägenhet själv en hel dag! vore bra för pappa med lite sällskap om dagarna jag märker att han saknar buster våran tax som jag fick ta bort förra julen.
men bara jag får tord att fixa med pappren så jag kan köpa huset så löser det sig ändå då ska vovven få en egen hundgård...
haha kom och tänka på nått komiskt jag lever mitt liv baklänges först köper jag volvo sen hund sen hus ska man inte ha en partner innan man gör sånt? hm.. jaja...
ja huset ja hoppas man får veta priset snart så jag kan bestämma mig om jag ska köpa eller inte.

nu har jag iaf tagit tag i helgens måsten har städat och lagat mat till matlåda imorn. skönt att slippa städa i veckan är inte så pigg på de efter jobbet!

pratar i skrivande stund med stina på msn och hon meddelar att hon ska lämna stan mycket synd att karlskoga mister en fin tjej! fan alla jag tycker om lämnar stan. men hon ska spela fotboll på lite högre nivå så jag önskar lycka till!! hon bjöd iaf in mig till karlstad. måste åka och se nån match med damfotbollen kommer för mycket i skymundan så ska bidra med att ta upp en plats på lektaren!

nä dags för tv´n innan sängen hägrar.

slänger in en bild på en jämte och mitt kanske blivande hus.
älgjakt.

nu äntligen kom jag iväg på älgjakt som jag blivit bjuden på. efter ett pluggande till sena natten så jag kunde få min licens. men nu står bössorna i vapenskåpet här hemma.
klev upp 05.00 imorse för att packa sakerna. jag måste säga att en viss nervositet hängde i luften för jag skulle idag åka på min första älgjakt med löshund med kaffet kokat och äggmackor och korv i ryggsäcken gav jag mig iväg mot striberg som ligger mellan nora och hällefors där holmshyttans jaktlag har sin sin mark.
classe mötte upp mig fö att visa vägen sista biten på dom kringliga grusvägarna.

vi samlades i jaktstugan för att gå igenom dagens jakt och för den obligatoriska prata skit och ljugar stunden =)
alla var jätte trevliga och gästvänliga. jag tilldelades pass 19c i första föset, ett jakt torn byggt i några träd på ett hygge med kanon utsikt skönt med torn när man är ny då har man bra stöd och ser bra.
det visade sig senare att det var ett bra pass för hunden hobbe en mycket fin jämthund tog upp bakom mig så det blev skall och gångstånd hjärtat ökade en aning i takt =) det skenade dock iväg i helt fel håll långt ifrån alla passkyttar. vi avbröt och samlades vid jaktstugan igen och grillade korv och ljög en stund medans vi väntade på hobbe.
dagens andra fös fick jag pass 6 i en kraftledning hunden tog upp brevid mig ännu en gång men också nu for älgen ur markerna. mats som jagade in sin chillerstövare var brevid mig och passade på hare hans hund fick upp ett harspår och det bar iväg i ett intesivt drev med fin bukt i en timme en fröjd att lyssna på.

det var kanon väder hela dagen med 2 grader varmt och solsken en riktig kanon dag i skogen!

imorn är det dags igen så nu är det vapen och matrialvård som gäller.
image2


 


RSS 2.0